Jawatan Kosong Tentera Udara Diraja Malaysia 20 Sept 2019

Posted on

Jawatan Kosong TUDM – Apa anda sedang kesusahan mencari pekerjaan tetap? Tapi merancang untuk bekerja di sektor kerjaan? Anda berada di laman yang tepat. Kerana kali ini ada info kerja kosong Tentera Udara Diraja Malaysia yang sedang membuka lowongannya pada bulan september ini.

Jawatan ini bertujuan untuk warganegara Malaysia, anda diminta untuk mengisi kekosongan di TUDM pada bahagian:

1. Perajurit Muda Udara
2. Tentera

Jawatan Kosong Tentera Udara Diraja Malaysia

Tentera Udara Malaysia (nama rasmi: Tentera Udara Diraja Malaysia, TUDM singkatan) adalah satu cabang Angkatan Tentera Malaysia bertanggungjawab untuk operasi dan pertahanan ruang udara Malaysia. Tentera Udara Diraja Malaysia ditubuhkan pada tahun 1958 sebagai Tentera Udara Guild Malaya. Pada masa ini TUDM mengendalikan kombinasi unik yang menggabungkan beberapa jenis pesawat moden dibuat di Amerika Syarikat, Eropah, dan Rusia.

Penubuhan dan kewujudan TUDM sebagai menjaga ruang udara Malaysia tidak boleh dipisahkan daripada satu siri rekod sejarah Malaysia. Bermula dari zaman penjajahan British hingga ke hari ini.

Untuk formulir pendaftaran bisa Anda lihat di link berikut ini : Borang Permohonan 

 

KETERANGAN LANJUT

Laman Sesawang Rasmi: www.airforce.mil.my/kerjaya/pengambilan-terkini
Facebook Page (Interaktif): www.facebook.com/kerjayatudm
No Tel: 03-2681 2412/2414

Tarikh Tutup Permohonan

Anda boleh mengemukakan permohonan ini paling lambat pada tanggal 20 Sept 2019 Semoga Anda diterima di kerja kosong ini, jangan lupa share kerja kosong sektor kerajaan yang satu ini ya

Iklan jawatan kerja kosong:

    jawatan kosong nurse tentera, jawatan kosong guru sandaran tidak terlatih 2016, jawatan kosong cleaner di beaufort, guru sandaran tidak terlatih, www jawatan sabah gov my
X CLOSE
Advertisements
ADVERTISEMENTS
X CLOSE