Jawatan Kosong Yayasan Islam Kelantan 15 Juni 2020

Posted on

Jawatan Kosong YIK – Anda ingin bekerja di salah satu daripada Yayasan Islam yang terkenal di malaysia? atau anda ingin mempunyai pekerjaan dalam sektor dan tahap kerjaya yang tinggi? Kami akan berkongsi info tentang kekosongan dalam tempahan.

Jawatan Kosong YIK - Yayasan Islam Kelantan
Jawatan Kosong YIK – Yayasan Islam Kelantan

Yayasan Islam Kelantan atau lebih dikenali sebagai YIK pada saat ini sedang terbuka jawatan kosong untuk anda asal warganegara Malaysia anda boleh mendaftar secepat mungkin kerana bulan ini kerja akan di kulit, maklumat jawatan kosong berikut Islam Yayasan Kelantan untuk mengisi jawatan berikut :

  1. PENOLONG JURUTERA (Kejuruteraan Awam) JA29 / HELPER JURUTERA (Kejuruteraan Awam) JA29

Yayasan Islam Kelantan atau YIK adalah sebuah organisasi atau institusi mempunyai Kerajaan Malaysia yang mempunyai tujuan utama yang menyebarkan dan mengembangkan pengajaran pendidikan Islam dan Bahasa Arab yang istimewa di Kelantan.

Yayasan Islam Kelantan telah ditubuhkan pada 1 Julai 1974 dan juga mempunyai peraturan-peraturan di citement dan dijatuhkan di kawasan-kawasan di Kelantan nombor 9/1968. dan pada masa yang pertama Yayasan Islam terletak di Kelantan Lundang, tepat di Kota Bharu.

Pada Jun 1979 di Yayasan Islam Kelantan kembali sudah berdaftar pada nombor 5. / 1979 dan juga mempunyai nama baru iaitu YPINK atau Yayasan pelajaran Islam Kelantan tetapi dari semasa ke semasa beliau menjalankan institusi ini ditukar nama kepada Yayasan Islam Kelantan atau YIK yang kita tahu hari ini. Adapun cara memohon lowongan tersebut yaitu seperti berikut ini.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong YIK

Bagi anda pelamar yang ingin segera bekerja anda bisa melamar nya dengan carai seperti berikut :

1. Anda boleh melawat terlebih dahulu website Jawatan Kosong YIK – Yayasan Islam Kelantan selanjutnya anda ikut langkah yang selanjutnya .

2. Anda akan memberi maklumat mengenai Profil Syarikat dari Yayasan Islam Kelantan seterusnya anda boleh melawat laman web rasmi Yayasan Islam Kelantan dan melihat ada beberapa maklumat seperti keperluan dan juga Bagaimana Adakah saya betul mengaku.

3. Isi data diri lengkap anda dan tunjukan surat lamaran pekerjaan anda  Permohonan hendaklah dihantar kepada :-
YM Pengarah
Yayasan Islam Kelantan
Peti Surat 248
15730 Kota Bharu
Kelantan

Tarikh Tutup Permohonan: 15 Juni 2020

Iklan jawatan kerja kosong:

    kerja kosong driver Di kota bharu 2022, Temuduga polis bantuan kelantan 2022, jawatan kosong tnb kelantan, yayasan sabah career, kelantan lorry driver 2022
X CLOSE
Advertisements
ADVERTISEMENTS
X CLOSE