Jawatan Kosong TUDM 28 April 2022

Posted on

Jawatan Kosong Pengambilan Perajurit Muda Udara (TUDM) – Adakah anda ingin berkhidmat di negara ini dengan menjadi angkatan udara atau juru terbang? kini kekosongan telah dibuka untuk menjadi askar udara muda.

Oleh itu, anda perlu menyediakan pelbagai persediaan daripada fail-fail fizikal dan latihan yang cukup untuk diingat sebagai prajurit udara tidak mudah.

Sekarang, mengenai kekosongan jawatan pengambilan pengambilan udara yang dimaksudkan untuk anda warganegara Malaysia yang sudah berusia 18 tahun.

Dan mempunyai pendidikan askar atau tidak sama sekali anda diwajibkan untuk mencubanya. Kekosongan jawatan oleh TUDM adalah bertujuan untuk anda supaya anda dapat mengisi kekosongan jawatan seperti berikut.

1. PERAJURIT MUDA UDARA (LELAKI)

Profil Company Pengambilan Prajurit Muda Udara (TUDM)

Imej Jawatan Kosong TUDM
Imej Jawatan Kosong TUDM

Sebagai tambahan informasi anda harus mengetahui terlebih dahulu mengenai TUDM, apa itu TUDM yaitu Pengambilan Prajurit Muda Udara

merupakan organisasi pasukan prajurit udara dahulu TUDM di bangun dengan nama TUDP namun seiring berjalan nya waktu pada tanggal 2 juni 1958 berubah namanya menjadi ” Tentera Udara Diraja Persekutuan”

Adapun seorang perwira angkatan udara kerajaan Inggris pada tahun tersebut yaitu seorang bernama AIr Commodore atau A.V.R Johnstone di beri tugas untuk memberikan nasehat dan menjadi salah satu kepala angkatan tentera udara pertama di negara Malaysia.

Johnstone diberi tugas untuk menjadi kepala angkatan dan sekaligus bertanggung jawab dalam berbagai hal seperti menciptakan sumber daya manusia, aset dan persyaratan, layanan.

Pada tahun 1958 sekelompok pejabat anggota yang telah menjadi angkatan udara kerajaan malaysia telah merubah persekutuan yang dulu di sahkan oleh angkatan udara kerajaan inggris pada bulan november.

Diambil alih oleh Flying Officer Li Heng Lip, Sergeant Subramaniam, Corporal Razi Osman, Corporal Othman Mohd Ismail, Corporal Wan Said, Sorporal JD Pasley, Corporal Mahevan, Senior Aircraftsman (SAC) Surindran, SAC Md Noor, SAC Zainal Abidin, SAC Mohd Hussain dan Junior Technicia.

Cara Memohon Jawatan Kosong TUDM

Sekiranya anda berminat menjadi pahlawan udara Malaysia, anda boleh mendaftarkan diri anda secara dalam talian supaya anda boleh melayari laman web berikut:

Maklumat Lanjut Jawatan Kosong

Tarikh Tutup Permohonan:- 28 April 2022

Iklan jawatan kerja kosong:

    https://jawatankosongku net/jawatan-kosong-tudm/, warder jabatan penjara brunei, jawatan kosong jabatan penjara brunei, pengambilan jabatan penjara brunei, pengambilan wadar 2021
X CLOSE
Advertisements
ADVERTISEMENTS
X CLOSE