Jawatan Kosong RISDA 15 Mei 2020

Posted on

Jawatan Kosong RISDA – Anda adalah seorang graduan segar atau anda ingin mempunyai pekerjaan dalam sektor kerajaan?

NI adalah pejabat kosong tiada Syarikat dalam sektor kerajaan yang dinamakan kecil ladang Syarikat kemajuan parti Sap atau lebih dikenali sebagai pihak RISDA.

Syarikat ini sedang terbuka jawatan kosong, jawatan kosong akan ditunjukkan untuk anda rakyat Malaysia yang sudah lulus atau yang ingin bertukar kerja-kerja yang anda boleh mendaftrkan diri anda secepat mungkin berikutan jawatan yang sedang kosong di Syarikat RISDA :

1. Akauntan Gred WA41
2. Pegawai Tadbir Gred N41
3. Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41
4. Pegawai Pertanian Gred G41

Gambar RISDA
Gambar RISDA

 

Profil Perusahaan RISDA Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah

Bagi mereka yang belum lagi tahun RISDA adalah syarikat/badan undang-undang Persekutuan pada langsung yang digariskan oleh Kementerian Pembangunan Wilayah atau sering disebut dengan pembangunan.

Kawasan-kawasan yang berdaulat yang sudah berdiri perniagaan pada 1 Januari 1973 dan masih hidup sehingga sekarang dan ia juga telah diperakui oleh undang-undang.

Dengan telah diperakui oleh undang-undang kemudian bahawa perkembangan industri getah yang telah ditanam dan juga masyarakat pertanian adalah sektor pengeluaran getah yang memainkan peranan yang aktif dalam ekonomi negara Malaysia. Seperti pada objektif Syarikat yang seterusnya berikutan RISDA  :

 

Tujuan Syarikat RISDA

1. Melaksanakan dasar dan program pembangunan untuk memastikan pertumbuhan dan daya maju Industri Getah Peladang itu;

2. Perancangan, penyelarasan, pelaksanaan dan pemantauan skim disediakan dan diluluskan di bawah peruntukan Bahagian VI Akta RISDA tahun 1972;

3. Memberikan khidmat nasihat tentang program, latihan teknikal dan pendidikan bagi bidang Pekebun getah;

4. Mengumpul dan mengekalkan statistik atau maklumat yang perlu dan menyimpan rekod-rekod yang berkaitan dengan bidang penternak boleh selamat serta amalkan.

5. Memastikan bahawa sektor di perkebuan berjalan baik-baik saja tanpa sebarang halangan dan jurang sosial untuk Pekebun getah.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong RISDA

Bagi anda yang ingin memohon jawatan yang anda boleh memohon terus secara online melalui diri seperti cara berikut:

1. Anda boleh layari laman web di kosong Pejabat RISDA Maklumat

2. Seterusnya anda akan diminta untuk melawat laman web rasmi RISDA dan seterusnya anda boleh melihat maklumat lengap beliau ada maklumat seperti keperluan data hendaklah dilengkapkan.

Cara Memohon Online

Tarikh Tutup Permohonan: 15 Mei 2020

Iklan jawatan kerja kosong:

    jawatan kosong risda 2020
X CLOSE
Advertisements
ADVERTISEMENTS
X CLOSE