Jawatan Kosong PPUM 16 Juni 2020

Posted on

Jawatan Kosong PPUM -Anda adalah seorang pelajar kolej yang mempunyai Ijazah dan mahu bekerja dalam sektor kerajaan? atau anda ingin bekerja di Yayasan pendidikan yang terkenal di Malaysia? justru, kami akan berkongsi maklumat peluang pekerjaan di Malaysia.

PPUM - Pusat Perubatan Universiti Malaya
PPUM – Pusat Perubatan Universiti Malaya

Iaitu PPUM atau juga dikenali sebagai Pusat Perubatan Universiti Malaya sedang merangka kekosongan jawatan dan penempatan pekerjaan di menunjukkan untuk anda warganegara Malaysia.

Yang telah lulus dari unversiti atau Tempahan lulusan universiti kekosongan jawatan yang berikut kerja yang dikehendaki diletakkan jawatan berikut :

1. PENOLONG AKAUNTAN GRED WA29
2. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19
3. PEGAWAI OPTOMETRI GRED U41
4. PEGAWAI FARMASI GRED UF41
5. AKAUNTAN GRED WA41
6. Medical Officer

 

Jawatan Kosong PPUM – Pusat Perubatan Universiti Malaya

Pusat Perubatan Universiti Malaya atau yang dikenal juga dengan PPUM merupakan suatu universiti terkenal di Malaya dan juga sudah berdiri sejak lama yaitu sekitar tahun 1949.

Universitas tersebut pada awalnya adalah universitas yang memiliki dua lembaga sekaligus yaitu lembaga pendidikan kolonial Malaya dan juga singapura.

Namun setelah negara malaysia merdeka pada tahun 1957 lembaga yang tadi nya berbeda akhir nya di satukan menjadi Universiti PPUM ini.

Universiti ini bergerak pada beberapa jurusan seperti jurusan kesehatan dan paramedis yang memiliki tujuan agar bisa menciptakan suatu tenaga dokter yang ahli dalam dunia kedokteran.

Adapun tujuan dari universiti Pusat Perubatan Malaya yaitu :

Tujuan Universiti Pusat Perubatan Malaya

Kami mahu mewujudkan satu generasi daripada pakar-pakar dalam bidang perubatan dan berkompetensi serta mempunyai tinggi bekerja proffesionalis jiwa.

dan juga sentiasa dikemukakan beberapa aspek penting dalam perkhidmatan kesihatan dan perkhidmatan kepada para pesakit.

Kami juga ingin mewujudkan persekitaran pendidikan yang selesa dan selamat untuk pelajar-pelajar serta kita akan cuba untuk menyediakan perkhidmatan dan bersepadu penjagaan perubatan dan ter dengan cekap.

Cara Memohon Jawatan Kosong PPUM – Pusat Perubatan Universiti Malaya

Bagi anda yang ingin memohon pekerjaan dan mendaftar segera ingiin Beginilah caranya untuk memohon secara dalam talian:

1. Anda boleh melawat website PPUM resmi terlebih dahulu yaitu : http://www.ummc.edu.my

2. Anda boleh menghantar e-mel lengkap dengan data anda juga seperti sesetengah fail dan penyokong lain Sijil beliau adalah menghantar email ke: jpp_vacancy@ummc.edu.my

3. Bagi pemohon yang tidak mendapat email balasan dalam masa 2 bulan dan bantuan dari tanggal tarikh tutup akan dikira gagal.

Tarikh Tutup Tanggal – 16 Juni 2020

Iklan jawatan kerja kosong:

    gaji nurse diploma, Gaji staff Nurse IJN, staf nurse gaji, tahap gaji stafnurse
X CLOSE
Advertisements
ADVERTISEMENTS
X CLOSE