Jawatan Kosong PKPS 15 Julai 2018

Posted on

Jawatan Kosong PKPS  ( Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor ) – Bekerja di salah satu sektor kerajaan mungkin mimpi untuk semua warganegara Malaysia, bekerja di sektor kerajaan adalah kebanggaan bagi setiap individu yang mahukannya.

Adakah anda mencari maklumat pejabat kosong dari sektor kerajaan? betul-betul ada syarikat atau institusi yang membuka peluang pekerjaan, sebagai nama institusi PKPS atau Perbadapanan Kemajuan Pertanian Selangor. Kekosongan yang berada di tempat terbuka yang berada dalam kedudukan seperti berikut :

1 PEKERJA AM (TUKANG KEBUN)

Mengenai PKPS  ( Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor )

Imej PKPS - Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor
Imej PKPS – Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor

Lembaga Pinjaman Padi Negeri Selangor (LPPNS) Merupakan institusi yang sudah dipercayai dalam menangani usaha pinjaman khususnya di bidang pertanian

Pinjaman kepada petani adalah salah satu penyelesaian untuk membantu mensejahterakan masyarakat petani di Malaysia, dengan adanya sistem simpan pinjam yang tidak mempunyai bunga akan sangat membantu sekali petani untuk membeli tanah persawahan dan membeli bibit-bibit unggul, juga boleh digunakan untuk membeli pelbagai kelengkapan alat-alat pertanian seperti jentera dan sebagainya.

Memang pada masa dulu masih menggunakan nama LPPNS namun setelah berganti tahun dan seiring berjalannya waktu berubah diganti menjadi nama PKPS atau yang lebih dikenali sebagai Syarikat Pembangunan Pertanian Negara Selangor.

Bertambahnya waktu PKPS sering mengalami pergantian pekerja ada yang bersara dan ada juga yang habis masa kontrak, pada kesempatan ini kami membuka lowongan pekerjaan kami. Untuk mencapai impian mewujudkan petani bebas dan usaha tambahan yang berjaya diperlukan oleh itu jika anda mempunyai pengalaman untuk mendaftarkan diri anda sekarang.

Cara Memohon Jawatan Kosong PKPS  ( Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor )

Surat permohonan kerja anda boleh dialamatkan ke alamat berikut :

Admin@pkps.gov.my

Bagian Sumber Daya Manusia

Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor
Tingkat 10-11, Wisma PKPS
Persiaran Perbandaran
Seksyen 14
40675 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
(u/p: Puan Noor Azreena Binti AbdAziz)
No. Telefon : 03-55192621
No. Faksimili : 03-55192625
Laman Web : www.pkps.gov.my

Atau bisa anda mengakses ke website berikut ini :

Maklumat Lanjut Jawatan Kosong

Tarikh Tutup Permohonan:- 15 Julai 2018

Iklan jawatan kerja kosong:

    jawatan kosong kilang bakar arang sungai petani 2018, kerja kosong kilang jahit di batu pahat, tiong nam sungai petani, jawatan kosong driver van taman ria jaya sungai petani, jawatan kosong tukang jahit area bt pahat 2018

Tinggalkan Balasan