Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Sepang 18 Mei 2020

Posted on

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Sepang  – Bagi anda rakyat Malaysia khususnya yang sedang mencari pekerjaan dalam sektor kerajaan kami akan berkongsi info berkenaan kekosongan di sektor kerajaan.

Terdapat beberapa institusi sektor-sektor kerajaan yang sedang terbuka jawatan kosong satu Nya iaitu Majlis Perbandaran Sepang atau juga dikenali sebagai (MPSepang).

Majlis Perbandaraan Sepang sedang mencari pekerja untuk anda warganegara Malaysia negara tertentu yang anda boleh memohon untuk jawatan di dalam Majlis Perbandaraan pekerjaan yang diperlukan bagi Sepang pada kedudukan seperti berikut :

1. Jurutera J41
2. Pegawai Perancang Bandar dan Desa J41
3. Arkitek J41
4. Juruukur Bahan J41
5. Pembantu Penguat kuasa KP19

Majlis Perbandaraan Sepang
Majlis Perbandaraan Sepang

 

Bagi pelajar anda yang baru-baru tamat pengajian atau sudah tamat pengajian dan ingin mempunyai pekerjaan dalam sektor kerajaan yang anda boleh memohon dengan syarat-syarat berikut :

Bakal pemohon sekurang-kurangnya mempunyai pendidikan seperti berikut

1. Diploma Ijazah Sarjana Muda Sastera mempunyai sebuah masyarakat yang sedang kemungkinan seperti berikut a). Mempunyai Ijazah Sarjana Muda pengkhususan dalam seni masyarakat juga telah dikreditkan oleh institusi pendidikan.

2. Mempunyai keupayaan dalam Bahasa Melayu yang aktif dan juga mempunyai beberapa kursus Bahasa Inggeris bagi mereka yang mempunyai.

3. Umur ialah sekurang-kurangnya berumur 19 tahun dan maksima 25 tahun.

4. mempunyai tinggi dan juga sihat professionalisme bodily dan rohani.

 

Cara Memohon Jawatan Kosong MPSepang

Dan jika anda sangat bermunat dengan pekerjaan yang anda boleh memohon untuk beliau ini dengan cara berikut :

1. Hendaklah mengisi Surat permohonan ini sudah disediakan oleh pihak kerajaan yang juga telah diluluskan oleh Majlis dalam Sepang Perbandaraan anda boleh mendapatkan borang pada talian di akhir artikel..

2. Borang hendaklah diisi sepenuhnya dan mengikut data diri anda, dan juga anda boleh lengkap dengan sijil-sijil lain beliau penyokong yang lain.

3. Berat badan sekurang-kurangnya 48 kg bagi lelaki dan 46 kg bagi wanita.

4. Selanjutnya anda sertakan Alamat permohonan:

Yang Dipertua,
Majlis Perbandaran Sepang,
Persiaran Semarak Api, Cyber 1
63200 Cyberjaya
Selangor Darul Ehsan.

Tarikh Tutup Permohonan: 18 Mei 2020

Permohonan Temuduga MPSEPANG

X CLOSE
Advertisements
ADVERTISEMENTS
X CLOSE