Jawatan Kosong LADA – 14 July 2020

Posted on

Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi LADA  – Mencari kerja kosong sebelum perubahan tahun? Kali ini saya berkongsi jawatan kosong Lembaga Pembangunan Langkawi terkini (LADA).

Mungkin anda pernah mendengarnya sebelum ini. Sekiranya anda adalah warganegara Malaysia yang memenuhi keperluan minimum dan mestilah tidak kurang dari 18 tahun dan pada waktu penutupan pejabat lada kosong, sila isi ruang kosong seperti berikut:

1. Jurutera Gred J41

Jawatan Kosong LADA

Kerja Kosong Lembaga Pembangunan Langkawi
Kerja Kosong LADA Lembaga Pembangunan Langkawi

Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) diberi kuasa di bawah Akta Parlimen untuk membangunkan Pulau Langkawi serta mempromosikannya sebagai DESTINASI PELANCONGAN ANTARABANGSA

Ditubuhkan pada 15 Mac 1990 dan diletakkan di bawah tanggungjawab Perbendaharaan Malaysia. LADA disokong oleh YB Menteri Kewangan II dan YAB Kedah Besar dan Ahli Lembaga.

LADA memprioritaskan pembangunan bersepadu melalui perancangan strategik, amalan pengurusan terbaik dan kerjasama dengan agensi kerajaan, pemimpin industri dan masyarakat.

mencari sektor kerajaan yang lain? lihat: Jawatan kosong kerajaan 2020

 

Syarat kelayakan :

Jika anda adalah calon berkelayakan dengan ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Sekolah (SPM, STPM, “A” Level, Pra-U) atau Kelayakan Profesional yang diiktiraf diperlukan untuk mengisi kekosongan tersebut di atas. (Sila lihat keperluan pengiklanan dan kelayakan di bawah)

Di samping itu, calon juga mesti mempunyai ciri-ciri berikut:

  • Penampilan yang menarik
  • Berpengetahuan
  • Mempunyai kepimpinan dan ciri-ciri lain (lihat kelayakan aplikasi di bawah)

Kelebihan

  • Gaji dengan pelbagai hadiah menarik
  • Cuti tahunan
  • Cuti dan banyak lagi (lihat iklan kerja kosong di bawah)

 

Cara Memohon Jawatan Kosong LADA

Untuk memohon di pejabat lada kosong, anda perlu mengemas kini maklumat terkini seperti yang diperlukan. Jangan lupa untuk mendaftarkan akaun terlebih dahulu supaya dapat mengisi maklumat tersebut – REGISTER TO LADA

Tarikh tutup Jawatan Kosong LADA

Iklan jawatan kosong lada ni tutup pada tarikh 14 July 2020

X CLOSE
Advertisements
ADVERTISEMENTS
X CLOSE