Jawatan Kosong Kumpulan Wang Persaraan – KWAP (28 Sept 2019)

Posted on

Jawatan Kosong Kumpulan Wang Persaraan – Mencari kerja di era sekarang sememangnya agak sukar tanpa alasan mengapa lapangan pekerjaan sukar kerana keperluan syarikat tidak setanding dengan graduan per tahun.

Oleh itu, selalunya kedua-dua mereka yang telah bekerja dan mereka yang baru lulusan akan mendapati sukar untuk mencari pekerjaan, tetapi untuk tahun ini kerajaan berusaha untuk membuka sebanyak mungkin pembukaan pekerjaan supaya graduan dapat mencapai masa depan mereka.

Berikut adalah beberapa syarikat milik kerajaan yang membuka peluang pekerjaan, salah satunya ialah KWAP atau dikenali sebagai Wang Wang Persaraan, bagi anda yang memerlukan kekosongan jawatan berikut terdapat beberapa formasi pekerjaan yang diperlukan oleh syarikat:

1. Registration Clerk
2. Account Assistant
3. Clerk, Pension Services
4. Executive, Contribution
5. Senior Executive, Private Equity
6. Equity Portfolio Manager

Company Profile KWAP (  Kumpulan Wang Persaraan )

Imej KWAP
Imej KWAP

Bagi anda yang tidak tahu apa syarikat KWAP terlibat? KWAP atau Kumpulan Wang Persaraan adalah sebuah syarikat terkenal di Malaysia yang lebih tepat terlibat dalam kewangan tetapi khusus untuk membiayai pesara.

Syarikat ini sangat dipercayai di Malaysia dan telah membantu Malaysia persekutuan menyelesaikan masalah kewangan mereka, sementara KWAP juga mempunyai objektif berikut pengumpulan Union Wang:

Tujuan Kumpulan Wang Persaraan

Matlamat KWAP adalah untuk menguruskan dana mengikut Undang-undang Undang-undang 13 Undang-undang No.62, KWAP mempunyai peranan untuk memaksimumkan pelaburannya dan dana yang diperoleh adalah untuk membantu kerajaan persekutuan Malaysia mengawal Dana Pencen.

Fungsi KWAP

Fungsi KWAP sebagai pengurusan kerajaan Persekutuan, Entiti Undang-undang, Pihak Berkuasa, dan ejen-ejen lain.
Di samping itu fungsi KWAP juga adalah pentadbiran dana untuk pendapatan tetap dan harta instrumen ekuiti swasta dan sebagainya.
Serta Menyiapkan segala kebutuhan akan dana pensiunan.

Cara Memohon Jawatan Kosong Kumpulan Wang Persaraan

Bagi anda yang ingin melamar pekerjaan anda bisa mendaftarkan diri anda terlebih dahulu secara online berikut ini ada website resmi dari kumpulan wang persaraan:

Website http://www.kwap.gov.my/

Untuk borang permohonan dan Maklumat lanjut jawatan kosong dari KWAP anda bisa kunjungi website dibawah ini:

Maklumat Lanjut Jawatan Kosong KWAP 

Tarikh Tutup Permohonan:- 28 Sept 2019

 

 

X CLOSE
Advertisements
ADVERTISEMENTS
X CLOSE