Jawatan Kosong FAMA 21 January 2023

Posted on

Jawatan Kosong FAMA ( Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan ) – Kerja dalam satu sektor kerajaan adalah kebanggaan kita.

Terutamanya jika kita boleh mendapatkan pencapaian dalam kerja anda tidak syak lagi akan mendapat beberapa faedah daripada kedudukan permulaan yang semakin tinggi.

Imej FAMA - Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan
Imej FAMA – Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan

Jaminan hari-hari tua yang dijamin serta faedah istimewa seperti hidup pasti layak masuk ke dalam oleh pekerja-pekerja di sektor kerajaan Malaysia.

Di sini adalah maklumat mengenai jawatan kosong perusahaan atau institusi yang terlibat dalam pemasaran Pertanian.

Institut pertanian Alliance Marketing atau lebih dikenali sebagai FAMA sedang terbuka jawatan kosong.

Kekosongan jawatan yang dimaksudkan anda untuk rakyat peribumi Malaysia yang sedang mencari pekerjaan yang baik sudah lulus atau yang ingin mendapatkan pekerjaan baru. Untuk mengisi jawatan kosong seperti berikut :

1. Pekerja Am Ibu Pejabat K3
2. Tukang Masak K1
3. Pramusaji K2
4. Tukang Masak (Gred K1) & Pramusaji (Gred K2)

Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan atau lebih dikenali sebagai FAMA adalah sebuah agensi yang ditubuhkan oleh Kerajaan Malaysia dengan negara yang berasaskan pertanian dan agro industri.

FAMA telah ditubuhkan pada 30 September 1965 yang mempunyai satu tujuan iaitu khas untuk menyelia atau menyelaras pemasaran satu produk pertanian yang merangkumi aktiviti import dan eksport.

Terdapat beberapa produk pertanian yang ditetapkan oleh Kerajaan Malaysia, iaitu, antara lain:

1. Sayur-sayuran
2. Buah-buahan
3. Ternakan dan akuakultur

Fungsi dan tujuan utama agensi ini adalah untuk menyelaras Pemasaran Pertanian dengan melibatkan sektor swasta supaya dapat kemudian memperluaskan sistem pertanian yang cekap dan berkesan.

Bukan sahaja melibatkan sektor swasta juga akan melibatkan sektor agensi Jabatan atau kerajaan untuk bekerjasama dalam penganjuran dan membangunkan sektor pertanian serta hasil pertanian dapat memasarkan juga.

Kerana ianya sia-sia sekiranya hasil ladang yang begitu banyak namun menguruskan Nya rendah output pertanian akan mengakibatkan kerugian kepada petani  .

Cara Memohon Jawatan Kosong FAMA – Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan 

Anda dapat mengunjungi website resmi dari Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan

Borang permohonan bisa ditujukan kepada alamat yang lengkap seperti dibawah ini :

Cawangan Pengurusan Sumber Manusia 
Ibu Pejabat FAMA
Bangunan FAMA Point 
Lot 17304, Jalan Persiaran 1
Bandar Baru Selayang
68100 Batu Caves
Selangor

Tarikh Tutup Permohonan – 21 January 2023

Iklan jawatan kerja kosong:

    https://jawatankosongku net/jawatan-kosong-fama/, Jawatan kosong fama, jawatan kosong tukang masak Di Singapore, https://jawatankosongku net/info/tukang-masak-atas-kapal, https://jawatankosongku net/info/tukang-masak-di-singapura