Jawatan Kosong AirAsia Berhad (13 Jun 2018)

Posted on

Jawatan Kosong AirAsia Berhad – Bekerja di sebuah syarikat swasta adalah pilihan kedua bagi orang yang tidak bekerja di sektor kerajaan, tetapi anda tidak harus salah faham kerana bekerja di sektor swasta juga mempunyai pendapat yang tinggi.

Imej AirAsia Berhad
Imej AirAsia Berhad

Anda boleh mendapatkan pelbagai kemudahan jika anda bekerja di sektor swasta salah satu insurans kesihatannya dan sebagai yang paling penting anda harus dapat menyumbang lebih banyak kepada syarikat di sektor swasta, ini adalah kekosongan jawatan dalam sektor swasta yang berasal dari AirAsia Berhad.

Airasia adalah sebuah syarikat yang terkenal di negara Malaysia dan juga di Dunia yang terlibat dalam penerbangan, kebetulan pada masa ini air asia memegang kekosongan untuk anda warganegara Malaysia yang berminat anda boleh mendaftarkan diri anda sekarang, kekosongan itu adalah untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut :

1. Airlines Operation Executive

2. AV Producer

3. Internal Audit Executive

4.  Customer Care (RedBox Logistic)

5.  Data Science Manager

6.  Lead System Engineer

7.  Strategy & Product Manager (RedBox Logistic)

8.  Conversion Analyst

9. Operations Coordinator (RedBox Logistic)

10.  Head of Testing

11. PHP Developer (ROKKI.com)

12. Product Manager – Innovation & Transformation

13. Designer

14. Infra System Engineer

15. Meal Planner

16. IT Audit Executive

17. Account Executive

18. Senior UX UI Designer (Mobile)

19. Head of Testing

Iklan Jawatan Kosong AirAsia Berhad

Pada permulaan penubuhannya di AirAsia pada tahun 1993 dan pada 18 November 1996 akhirnya mula beroperasi secara beramai-ramai. Pada mulanya, AirAsia dibina oleh konglomerat kerajaan Malaysia iaitu DRB – Hicom. Pada 2 Disember kerana AirAsia mempunyai banyak hutang yang akhirnya dibeli oleh Tony Fernander Tune Air Sdn Bhd. Ini adalah bekas eksekutif Time Warner yang dibeli dengan harga USD 11 Juta (USD 40 Juta).

Pada tahun 2002 akhirnya AirAsia berjaya membuka laluan baru untuk memperoleh keuntungan besar. Sehingga kini AirAsia telah menjadi syarikat penerbangan yang sangat maju di Malaysia dan Dunia. Malah membuka cawangan di beberapa negara.

Cara Memohon Jawatan Kosong AirAsia Berhad

Untuk memohon jawatan kosong anda bisa kunjungi website resmi di bawah ;

Maklumat Jawatan Kosong AirAsia Berhad

Tarikh Tutup Permohonan – (13 Jun 2018)

Tinggalkan Balasan